In de jaren negentig, toen José Antonio Iniesta, de vader van André Iniesta, de eerste 10 hectare wijngaarden kocht, begon het project Iniesta's Winery. In 2010 werd een lang gekoesterde droom van de familie Iniesta eindelijk verwezenlijkt, namelijk een wijn imperium, middels het openen van hun eigen wijnkelder. De Iniesta wijngaarden (300 hectare), waar nu meer dan 14 verschillende druivensoorten per oogst worden verzameld, worden met de grootst mogelijke zorg omgeven.
Zowel het wijnhuis als de wijngaarden zijn gevestigd in Feuntealbilla, in het hart van La Manchuela, tussen de twee rivieren Cabriel en Jucar in. Dit is een perfect microklimaat om wijnen van hoge kwaliteit te kweken en om van het beste van zijn karakter te genieten.
Het wijnhuis gebruikt de modernste technologie om de beste wijnen te produceren, waarbij tegelijkertijd de belangrijkste tradities worden verzorgd. Bovendien runnen zij de wijnmakerij met de meest prestigieuze agronomen en oenologen, die de professionaliteit en het enthousiasme van de familie Iniesta delen, wat resulteert in een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit.
Een balletje trappen met de Spaanse maestro van het middenveld is er nog niet van gekomen. Maar dat wijn importeur Bart Hoogmoed een meer dan goede bekende is van de familie Iniesta staat buiten kijf. Hij bezoekt gemideld 9 à 10 keer per jaar de Bodega Iniesta in Fuentealbilla. Het begon allemaal met het zoeken naar een bedrijf voor zijn dochter Ancella in Spanje en nu importeert Wijnhandel Brabant sinds enkele jaren wijnen van de Bodega Iniesta voor de verkoop aan zowel horeca als particulieren. De wijnen zijn heel rustig en fijn om te drinken gelijk aan de Iniesta's fijne, leuke gewone mensen van buitengewone klasse. Dit komt dan ook extra tot uiting in de prijs/kwaliteit verhouding.
De basis Iniesta wijnen zijn de witte, rode en rosé Corazón Loco met de Bobal (6 maanden gerijpt), Selección (12 maanden gerijpt) en de Premium (18 maanden gerijpt) als topwijnen. De Corazón Spumante, de prosecco wijnen, wit, rosé, moscato en nature (geen sulfite). De wijnen van Finca El Carril, wit en roble met als toppers de Valeria (6 maanden gerijpt), Hechicero en Paolo Andrea (12 maanden gerijpt). De dessertwijnen in wit en rosé, allen zijn van de Bodega Iniesta waar de wijngaarden met de grootst mogelijke zorg worden omgeven.