Inloggen

Inloggen

Onthulling gehuchtenbord Oude Molen

15 jarig bestaan ondernemersvereniging Oude Molen krijgt extra feestelijk tintje:

onthulling gehuchtenbord Oude Molen

Dit jaar bestaat ondernemersvereniging Oude Molen 15 jaar. Een mooie aanleiding om eens extra aandacht te besteden aan de geschiedenis van dit deel van de gemeente.

Bergen op Zoom telt maar liefst 14 kernen: 1 stad, 2 dorpen, 5 door de provincie erkende buurtschappen en gehuchten (waaronder Oude Molen) en 2 verdwenen gehuchten. Daarnaast zijn er 4 opgeslokte kernen.

Gehuchtenplan: samen informatie inzamelen over gehuchten

We zijn trots op al deze kernen en willen ze graag zichtbaar maken! Om die reden is het gehuchtenplan opgenomen in het Erfgoedbeleid van de gemeente Bergen op Zoom. De uitvoering van dit project hebben we met de leden van het Bergse Cultuurhistorische Overleg Platform omarmd. Via www.monumentenboz.nl is informatie te vinden over de gehuchten. Het leuke daarvan is dat mensen daar zelf ook foto’s en informatie aan kunnen toevoegen.

Het gehuchtenplan is het resultaat van 1,5 jaar onderzoek. Uiteindelijk bleek er ontzettend veel beeld- en tekstmateriaal te zijn over onze kernen. Met dank aan de inbreng van vooral beeldmateriaal door inwoners.

We gaan nu verder met de pilot door over 5 gehuchten informatie beschikbaar te stellen op de website en op informatieborden bij de kernen zélf. Hierdoor bereiken we een grote groep bezoekers én bewoners. De informatieborden worden allemaal langs recreatieve fietspaden geplaatst en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. In de gehuchten zelf komen ook informatieborden.

Onthulling gehuchtenbord Oude Molen

In Noordgeest werd eind 2016 het eerste bord onthuld. Het tweede bord volgt nu, op 12 mei bij het gehucht Oude Molen. Dit is meteen een goed moment om stil te staan bij het 15 jarig bestaan van ondernemersvereniging Oude Molen.

Uitnodiging onthulling tweede gehuchtenbord

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij de feestelijke onthulling van het gehuchtenbord Oude Molen op 12 mei om 16.00 uur door wethouder Ad Coppens, CDA raadslid Erik Verbogt en voorzitter OV Oude Molen Mariëlle de Graaf.

Waar? Op de hoek van de Steenbergseweg en Daansbergen.